Київ

Київ розірвав 6 договорів з недобросовісними «маршрутниками»

845 0
Департамент транспортної інфраструктури розірвав договори з недобросовісними приватними перевізниками і вніс зміни до деяких маршрутів «Київпастрансу»
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Департамент транспортної інфраструктури КМДА розірвав в односторонньому порядку 6 договорів з недобросовісними приватними автомобільними перевізниками. Про це повідомили в Департаменті.

Рішення про розірвання договорів було ухвалено внаслідок перевірок, які відбувалися з березня.

«Із початку березня 2023 року ми активно перевіряли роботу столичних автобусних перевізників. За їх результатами ми розірвали 6 договорів про організацію перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування з тими перевізниками, що недобросовісно виконували свої обов’язки. Перевагу в реорганізації маршрутної мережі в подальшому буде надано автобусам і тролейбусам великої та особливо великої місткості КП «Київпастранс», а також приватним перевізникам, які якісно виконуватимуть умови договору», – наголосили в Департаменті транспортної інфраструктури.

Відтак, із 20 квітня буде подовжено тролейбусний маршрут № 36 «Вул. Північна – станція метро «Святошин» до вулиці Чорнобильської. Також внесено зміни в шлях слідування автобусного маршруту № 97К «Масив Новобіличі – вул. Академіка Єфремова» – із заїздом на вулиці Миколи Ушакова, Прилужну та Чорнобильську. Відповідно на цих маршрутах збільшено кількість рухомого складу.

Департамент також не опублікував перелік розірваних маршрутів, але вочевидь це стосується маршрутів, які працювали - №200к і 437.
 
Зазначимо, наприкінці березня активісти «Пасажирів Києва» скаржилися на те, що місто випускає на маршрути лише половину автобусів - 264 з приблизно 520 наявних. Трохи краща ситуація з електротранспортом: трамвай - 197 випусків з 260 довоєнних; тролейбус - 271 з 323 довоєнних. 
 
Сьогодні «Пасажири Києва» вказують на непрацюючі маршрути, яких у місті більше 20. Рік відсутній громадський транспорт на вул. Прирічна та Приозерна на Оболоні (маршрути №582 і 559), а також відсутній зв'язок Борщагівки з ст. м. "Університет" (маршрути №433 і 429). Загалом у місті не працює близько 28 приватних маршрутів, а загальний випуск замість 1475 од. складає до 1000 од.

 

ТЕГИ: транспорт

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!