Київ звернувся до Мінкульту щодо перенесення могили Ватутіна з Маріїнського парку

1059 0
Пам'ятник радянському генералу прибрали, але його могила поки залишається у центрі столиці.

Київська міська влада звернулася до Міністерства культури з поданням щодо ексгумації та перенесення тіла радянського генерала Ніколая Ватутіна, який похований в урядовому кварталі столиці. Про це повідомив секретар Київської міської ради Володимир Прокопів у коментарі «Українській правді».

«Напрацювання щодо ексгумації і перепоховання тіла є, але рішення ще немає. Ми вже зробили подання на Мінкульт. Далі Мінкульт має зробити подання на Кабмін, бо то є пам’ятка загальнонаціонального значення. І Кабмін має винести рішення», – заявив Прокопів.

Він уточнив, що подання вносив профільний Департамент культурної спадщини КМДА. За його словами, такі документи повинні розглядатися до 30 днів.

За словами Прокопіва, дозвіл на ексгумацію дає саме Кабмін, також він визначає місце перепоховання. Але роботи, за словами секретаря Київради, може виконати місцева влада. Зазвичай процедура перепоховання забирає 1 день.

Читайте також: Київ без Ватутіна: як це було

Водночас голова Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко повідомив, що вранці 10 лютого комунальники демонтували також часину постаменту, на якій був напис «Микола Ватутін».

Нагадаємо, 9 лютого у Маріїнському парку демонтували пам’ятник радянському воєначальнику генералу Ніколаю Ватутіну. Його перенесуть до Музею авіації.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!