Київ

«Київпастранс» за минулий рік перевіз на 40% менше пасажирів, ніж у 2021

839 0
Зменшення пасажиропотоку у громадському транспорті насамперед спричинив значний відтік жителів з міста, обстріли енергетичної інфраструктури та простій через повітряні тривоги.
Фото: Київпастранс

Фото: Київпастранс

На 40% менше пасажирів перевезло комунальне підприємство «Київпастранс» за 2022 рік, ніж за попередній, повідомляють у спільноті «Пасажири Києва».

За 2022 рік «Київпастранс» перевіз 144,7 мільйона пасажирів, а за 2021 рік – 241,4 мільйона. Крім того, у 2022 році перевезли 93,2 мільйона пільговиків і 51,5 мільйона платних пасажирів. Щодо платних пасажирів, то їх вдалося зберегти завдяки тому, що тарифи на комунальний транспорт не підвищували в той час, як приватні перевізники підняли вартість проїзду до 12-15 гривень у травні 2022 року,  вважають у «Пасажирах Києва».

Серед основних причин скорочення пасажиропотоку в спільноті називають наступні:

 – об’єктивні: повномасштабне вторгнення РФ в Україну; простій транспорту в березні й у квітні; пошкодження контактної мережі; зупинка електротранспорту через обстріли енергетичної інфраструктури; евакуація частини населення з Києва; передача кільцевої електрички від «Київпастрансу» до «Укрзалізниці», а також збої в системі оплати проїзду через те, що проїзд був безоплатним і облік не вели;

– політичні: рішення про зупинку комунального наземного транспорту, зокрема й наземної частини метро, під час повітряних тривог; обмежений випуск рухомого складу на маршрути за наявності значних резервів і зволікання з ремонтом пошкоджених контактних мереж улітку 2022 року.

Додамо, у Києві введуть пересадковий квиток у громадському транспорті.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!