Київ

У Києві вводять пересадковий квиток у громадському транспорті

1210 0
Вартість пересадкового квитка найімовірніше будуть переглянути.
Колаж Tvoemisto.tv

Колаж Tvoemisto.tv

Сьогодні, 21 квітня, мер Києва Віталій Кличко підтримав петицію, яка пропонує запровадити у столиці пересадковий квиток у громадському транспорті на 90 хвилин. Про це йдеться на сайті Київської міської ради.

Автор петиції запропонував впровадити пересадковий квиток вартістю 8 гривень, який дозволить змінювати автобус протягом 90 хвилин.

Як зазначив Ілля Сигачов, «Київпастранс» неспроможний забезпечити передбачуваність свого громадського транспорту, а це призводить до значного збільшення інтервалів руху. За словами автора, на деяких маршрутах інтервали становлять 50 хвилин.

Водночас на певних ділянках київські маршрути громадського транспорту дублюють один одного. Це може допомогти людям швидше дістатися до місця призначення, якщо вони будуть пересідати на інший транспорт.

У відповідь на це Віталій Кличко зазначив, що підтримує цю петицію.

Міський голова уже направив її для подальшої роботи заступнику голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень, директору департаменту транспортної інфраструктури КМДА та постійній комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами.

Додамо, що в більшості міст Європи та декількох містах України така система вже діє. Наприклад, у Львові можна пересідати протягом 90 хвилин (діє лише на електротранспорт), а в Чернігові – протягом 30.

Як повідомлялося раніше, проїзний квиток у транспорті Києва став одним із найдорожчих у світі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!