Київ

Київрада дерусифікувала ще дві вулиці міста

865 0
Загалом у Києві вже перейменували 316 міських об’єктів.

На пленарному засіданні сесії Київська міська рада дерусифікувала ще 2 вулиці столиці. 
 
Відтепер вулиця Драгомирова у Печерському районі називається іменем Андрія Верхогляда – підполковника 72-ої бригади Чорних Запорожців, Героя України, який загинув рік тому, захищаючи України. 
 
На честь підрозділу Карпатська Січ перейменували вулицю Гвардійську у Голосіївському районі столиці.
 

Нагадаємо, у застосунку «Київ Цифровий» 18 червня завершилися опитування щодо перейменування ще 3 топонімів міста.

Так, кияни підтримали перейменування провулка Виноградного у Печерському районі на честь загиблого міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського (76%), вулицю Електротехнічну в Деснянському – на Героїв Енергетиків (82%) та не підтримали повернення назви вулиці Німанської до литовського варіанту назви річки – Нямунаську (55% проти).

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!