Київ

Київрада оголосила частину Броварського лісу ландшафтним заказником

611 0
Орієнтовна площа заказника складає 125 га

У Деснянському районі Києва природну територію лісових кварталів № 70, 71, 77, 78 Броварського лісництва оголошено ландшафтним заказником місцевого значення «Броварський ліс».  Таке рішення було прийняте 9 листопада, на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання 64 депутатами.

Основною підставою для створення нового заказника є те, що представники ГО «Українська природоохоронна група» спільно з науковими співробітниками Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена НАН України при дослідженні цих лісових кварталів виявили низку представників флори та фауни, які занесені до Червоної книги України та Резолюції Бернської конвенції.

У межах проєктованого заказника виявлено такі червонокнижні види флори: лілія лісова, підсніжник білосніжний, сон розкритий, багатоніжка звичайна, листочня кучерява, спарасис кучерявий. Також були виявлені наступні рідкісні види тварин: мідянка звичайна, плоскотілка червона, чапля велика біла, болотна черепаха європейська, кумка червоночерева, жовна сива, жук плоскотілка червона, які занесені до Червоної книги України та Резолюції №6 Бернської конвенції.

Нагадаємо, Апеляційний суд відхилив вимоги забудовника скасувати рішення Київради про створення заказника «Троєщинські луки».

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!