Київ

Забудовник програв суд з Київрадою за «Троєщинські луки»

733 0
Ще один судовий розгляд триває.

Апеляційний суд відхилив вимоги забудовника скасувати рішення Київради про створення заказника «Троєщинські луки». Про це інформує Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ).

За даними центру, забудовники з компанії «Нова Україна» подали позов до Північного апеляційного господарського суду, в якому вимагали скасувати рішення Київради про створення заказника «Троєщинські луки».

Нагадаємо, на початку вересня Касаційний суд виніс остаточне рішення щодо заказника «Троєщинські луки». Територію повернули у власність киян.

У 2020 році Київрада включила частину цієї землі до складу новоствореного заказника «Троєщинські луки». Луки простягаються на північ від рогу вулиць Милославської та озера Алмазне. Це територія, де є червонокнижні види рослин, комах, тварин і птахів. Вартість землі оцінюють у 10 млрд грн.

Згодом сільгосптовариство «Нова Україна» оскаржило це рішення в Господарському суді Києва – забудовники намагалися довести, що передана заказнику земля була раніше виділена їм для забудови.

13 липня 2021 року Господарський суд своїм рішенням відмовив в позові забудовникам. У 2022 році це рішення сільгосптовариство «Нова Україна» оскаржило. У вересні торік відбулись два судових засідання на захист київського заказника «Троєщинські луки». Перший суд — це Господарський апеляційний, де розглядалася апеляція сільгосптовариства «Нова земля», другий суд — Київський адміністративний, де розглядався позов забудовника проти Земельного департаменту КМДА.

28 лютого 2023 року Північний апеляційний господарський суд повернув громаді Києва заказник «Троєщинські луки». Однак забудовник подав касацію.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!