Київ

Київрада передала під забудову 200-річну пам’ятку на Набережно-Хрещатицькій

716 0
Ймовірно, забудовник піде в суд, щоб зняти охоронний статус з пам'ятки.
Фото: Дмитро Перов

Фото: Дмитро Перов

2 листопада Київрада підтримала рішення про передачу забудовнику будівлі на Набережно-Хрещатицькій 13, яка має охоронний статус. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

«На жаль, не обійшлося і без базованих для Київради зашкварів — передали під забудову Набережно-Хрещатицьку, 13» -15»,  - написав він у Facebook.

Перов нагадав, що будівля на Набережно-Хрещатицькій, 13 має охоронний статус, тож, на його думку, забудовник піде в суд, щоб його скасувати.

Він також повідомив, що питання щодо будинку Осипа Родіна вдалося зняти з розгляду. А питання про передачу під забудову Садиби Грубера на Прорізній, 25 А не розглядали.

Втім до порядку денного також не потрапили рішення про розірвання договору оренди із забудовником, який зніс 200-літню дерев'яну садибу на Ярославській, 13, та рішення про надання додаткового захисту фоновій історичній забудові (вік якої перевищує 100 років).

Як ми писали, 25 вересня будівлю на вулиці Набережно-Хрещатицькій, 13 внесли до Переліку об'єктів культурної спадщини столиці. 

Нагадаємо, серпні активісти заявили, що з будівлі почали знімати дах. Будинок 1822 року побудови не був пам’яткою, однак розташований на території Історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ». З липня 1812 року ділянкою володів купець Михайло Бубнов. Він спорудив на території одноповерхову наріжну кам’яницю і облаштував там лазні. Після 1884 року частину приміщень у садибі Бубнових переобладнали під житло й торгівлю.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!