Київ

Київрада перенесла розгляд усіх земельних питань на 15 червня

413 0
Депутатський корпус розгляне усі проєкти по земельним питанням на наступному засіданні.
Фото: Мапа реновації

Фото: Мапа реновації

Київрада на другій частині пленарного засідання 25 травня не розглянула проєкти рішень, що стосуються земельних питань та перенесла їх розгляд на 15 червня. Про це розповіла депутатка Київрада Ксенія Семенова.

Відтак сьогодні депутати не змогли передати будинок Осипа Родіна (Гончара, 71, арх. Ніколаєв, 1882 р.), який входить до Переліку об'єктів культурної спадщини Києва, в оренду ТОВ «Арікс» для експлуатації та обслуговування багатофункціонального комплексу.

Також не було передано в оренду 130-річний будинок по вулиці Михайлівська, 18 (вид цільового призначення землі під ним: «для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель»). Про ці два будинки детальніше ми писали у минулому матеріалі.
 
Окрім цього Київрада вчергове не змогла передати 120-річну Поліцейську дільницю (Цимлянський пров. 3). Її передачу планують погодити на наступному засіданні з видом використання «нова забудова».
 

Як ми писали раніше, всупереч Мораторію на знесення історичних споруд столиці (занесли у 2021 році) та потребі обстеження для набуття охоронного статусу, кінцевий бенефіціар землі поруч, на якій триває будівництво, 26 лютого 2022 року, у другий день повномасштабного вторгнення, намагався знести об'єкт.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!