Київ

Київрада просить президента присвоїти 40 бригаді тактичної авіації назву «Привид Києва»

924 0
Привид Києва» уособлює в собі всіх пілотів 40 бригади тактичної авіації
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Депутати Київської міської ради ініціювали звернення до Президента України та Міністра оборони України з проханням присвоїти 40 бригаді тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України почесну назву «Привид Києва». Про це повідомляє пресслужба КМР.

Таке звернення підтримали на позачерговому засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування та зовнішніх зв'язків.

Раніше електронна петиція на сайті Президента України про присвоєння 40 бригаді тактичної авіації почесного найменування «Привид Києва» отримала необхідні для розгляду понад 25 тисяч підписів.

«Привид Києва» став одним із найбільш впізнаваних символів російсько-української війни. Це збірний образ українського пілота МіГ-29, який у перші дні російського вторгнення здобув численні перемоги у повітряних боях над Києвом. «Привид Києва» уособлює в собі всіх пілотів 40 бригади тактичної авіації, які в перші години широкомасштабного вторгнення російських військ відбивали ракетні та авіаційні атаки ворога.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!