Київ

Київрада проведе позачергове засідання, щоб прийняти комплексне рішення про роботу укриттів

746 0
Міські депутати зберуться 8 червня.
Фото: відкриті джерела

Фото: відкриті джерела

Київська міська рада за ініціативи Київського міського голови Віталія Кличка 8 червня проведе позачергове пленарне засідання, на якому, зокрема, розгляне питання функціонування укриттів цивільного захисту у столиці. Про це повідомляється на сайті КМДА.

Зазначається, що до 8 червня депутати Київради спільно зі структурними підрозділами виконавчого органу Київради “напрацюють комплексне рішення щодо належної роботи укриттів цивільного захисту, а також їх матеріально-технічного забезпечення”.

Нагадаємо, російські війська в ніч проти 1 червня завдали чергового ракетного обстрілу по Києву, запустивши ракети “Іскандер”. Усі ракети були збиті, однак їхні уламки вбили людей та завдали руйнувань. Загинула 33-річна жінка та 34-річна мама з 9-річною донькою, які не могли потрапити у зачинене укриття. Також пошкоджені житлові будинки, нежитлові будівлі, автомобілі та поліклініка.

Через зачинене укриття, у КМДА пройшли обшуки. Мер Києва Віталій Кличко наголосив, що відповідальність за облаштування і належне функціонування укриттів була покладена на людей, призначених президентом. З 10 глав районів у Києві 9 — представники «Слуги Народу». Також керівник Київської міської військової адміністрації призначений Офісом Президента.

Кличко підкреслив, що минулого року місто виділило 320 млн гривень, цього року - більш, як 900 мільйонів, а загалом — 1,2 мільярди гривень з міського бюджету районам на облаштування укриттів. Цими коштами розпоряджалися РДА міста.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!