Київ

Київрада ухвалила бюджет на 2024 рік

695 0
Бюджет Києва 2024 року буде на кілька мільярдів гривень менший, ніж 2023 року

Київська міська рада сьогодні, 14 грудня, ухвалила бюджет столиці на 2024 рік, запланований на рівні понад 72,6 мільярда гривень. На допомогу Збройним силам передбачено мільярд гривень. Документ підтримали столичний бюджет 80 депутатів Київради.

На початку засідання міський голова Віталій Кличко зазначив, що через складну економічну ситуацію і зменшення надходжень бюджет 2024 року буде на кілька мільярдів гривень менший, ніж 2023 року.

На сферу освіти заплановані видатки на рівні 27,2 мільярда гривень, на транспортну галузь міста – понад 23,8 мільярда, на житлово-комунальну сферу в проєкті бюджету на наступний рік передбачили понад 8,2 мільярда гривень, на соціальний захист – майже 7,8 мільярда, на сферу медицини – майже 6 мільярдів.

На допомогу ЗСУ у 2024 році планують спрямувати мільярд гривень. Також наступного року столиця продовжить допомагати військовим, ветеранам та їхнім родинам, сі'’ям загиблих воїнів за програмою підтримки захисників і захисниць. На ці видатки в проєкті бюджету передбачено 742 мільйони гривень, зазначив Кличко.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!