Київ

Київрада затвердила перелік житла для розміщення переселенців

1069 0
Станом на травень 2023 у Києві проживають майже 250 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Київська міська рада затвердила Перелік житлових приміщень фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє Департамент будівництва та житлового забезпечення міста Києва.
 

«Розподіл житлових приміщень фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у столиці, здійснюватиме Департамент будівництва та житлового забезпечення за поданням районних у місті Києві державних адміністрацій, які ведуть облік громадян, що потребують житла для тимчасового проживання. Далі РДА видаватимуть ордери на вселення і повертатимуть Департаменту звільнені квартири для їх подальшого перерозподілу», – йдеться у повідомленні.

Управителем (балансоутримувачем) житлових приміщень цього фонду житла визначено комунальне підприємство з експлуатації та ремонту житлового фонду «Житло-сервіс». Йому доручено укладати договори користування житловими приміщеннями з фонду житла, призначеного для тимчасового проживання ВПО. Підприємство здійснюватиме контроль за його цільовим використанням, утриманням, технічною експлуатацією та ремонтом, а також виконанням користувачами умов договорів.

Зазначається, що торік Департамент придбав 113 квартир у межах Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2021-2023 роки в частині «Придбання у комунальну власність житла для надання в тимчасове користування, в тому числі внутрішньо переміщеним особам». Це, з окрема, 61 однокімнатна квартира, 49 двокімнатних, 3 трикімнатні.

Зазначимо, у Києві налічується 3,6 млн мешканців, з них 250 тисяч становлять внутрішньо переміщені особи.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!