Київ

Київрада збільшила фінансування економічного і соціального розвитку Києва. Куди спрямують кошти

651 0
Депутати Київської міськради проголосували за збільшення видатків на 143%, порівняно із минулим рішенням у лютому.

Київрада ухвалила рішення про збільшення фінансування капітальних видатків на поточний рік за Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки. Про це повідомив Департамент економіки та інвестицій КМДА, передають у пресслужбі міськради.

Загальна сума коштів на будівництво, реконструкцію та капітальні ремонти міських об’єктів на 2023 рік збільшилась на 11,2 млрд грн і становить 19,2 млрд грн.

У Київраді розповіли, що збільшили фінансування, за рахунок залишків бюджетних коштів на початок року, а також передачі частини коштів із Програми вирішення депутатами соціально-економічних проблем, виконання передвиборних програм та доручень виборців на 2021-2025 роки. 

Читайте також: Київрада перейменувала ще 16 вулиць. Список

Збільшення фінансування передбачено за всіма галузями міського господарства. Найбільші обсяги видатків спрямовують на транспорт, ЖКГ, охорону здоров’я та освіту. 

На реалізацію проєктів у сфері транспорту та дорожньої інфраструктури спрямують 8,3 млрд грн. Ці кошти використають для будівництва, реконструкцій та капітальних ремонтів мостів та шляхопроводів. 

На відновлення пошкодженої інфраструктури теплопостачання заплановано спрямувати 1,4 млрд грн. Також 752,7 млн грн направлять на капітальні ремонти житлових будинків та їх термомодернізацію. Йдеться, зокрема, про впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках за програмою 70х30, капітальний ремонт фасадів, покрівель, заміну вікон, ремонти та модернізацію ліфтового господарства в житловому фонді, капітальні ремонти електричних та інженерних мереж. Продовжаться також капітальні ремонти найпростіших укриттів та захисних споруд цивільного захисту. 

На забезпечення житлом учасників бойових дій та членів їхніх сімей у Програмі на 2023 рік передбачено 430 млн грн. На відновлення житлових будинків, пошкоджених внаслідок бойових дій, зокрема на вул. Глибочицькій, спрямують 232,7 млн грн.  Загалом на реалізацію проєктів у галузі житлово-комунального господарства та житлової політики у 2023 році передбачено 6,8 млрд грн.

Читайте також: як працюватиме метро після скорочення комендантської години

На сферу охорони здоров’я виділять більше 2 млрд грн, з них 670 млн грн – на капітальний ремонт медичного закладу для реабілітації військовослужбовців. Крім того, в рамках затверджених капітальних видатків заплановані реконструкції та капітальні ремонти закладів охорони здоров’я, капітальні ремонти найпростіших укриттів і захисних споруд цивільного захисту. 

На соціальний захист та соціальне забезпечення киян Програмою на 2023 рік передбачили 342 млн грн. За рахунок цих коштів, зокрема заплановано створити та оновити центри та заклади соціальних та реабілітаційних послуг.

Також будуть проведені капітальні ремонти будівель та укриттів у закладах соцсфери. 

Затвердженими змінами до Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки в частині поточного року на освітню галузь передбачено видатки у розмірі 1,161 млрд грн. Із них на реконструкцію, капітальний ремонт закладів освіти закладено 372,1 млн грн, ще 788,9 млн грн – на підвищення рівня енергетичної безпеки, покращення енергозбереження та рівня безпеки життєдіяльності в закладах освіти.

Як повідомлялося раніше, у Київраді вирішили відновити онлайн-трансляції засідань комісій та пленарних засідань відкритості та прозорості діяльності депутатів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!