Київ

Київрада збільшила видатки на ЗСУ до 5 млрд грн

305 0
З них 1,5 млрд на реконструкцію та будівництво споруд цивільного захисту населення
Фото: Київрада

Фото: Київрада

Київрада на своєму засіданні 28 лютого збільшила видатки на програму "Захисник Києва" до майже 5 мільярдів гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко. Про це повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Це кошти, зокрема, на матеріально-технічне забезпечення сил оборони та безпеки, на матеріально-технічне забезпечення підготовки операторів БПЛА та забезпечення наших захисників дронами. А також — на реконструкцію та будівництво споруд цивільного захисту населення (1,5 млрд грн).

«Нагадаю, попередньо в бюджеті на програму було заплановано 1,5 млрд гривень і ми обіцяли фінансування збільшувати. І робимо це. Коригування бюджету для допомоги нашим захисникам до 5 млрд грн — не останнє. Буде більше», - наголосив Кличко.

Нагадаємо, на засіданні 7 грудня депутати внесли зміни до міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони “Захисник Києва” на 2022‒2024 роки”. Таким чином Київрада збільшила обсяги фінансування вказаної програми на 2024 рік на 1,5 млрд гривень. Загальний кошторис реалізації програми на три роки збільшився з 6,1 млрд гривень до 7,6 млрд гривень.

Також з цих коштів місто буде виплачувати киянам, які були та будуть мобілізовані на військову службу з 1 грудня 2023-го, по 30 тис. гривень одноразової адресної матеріальної допомоги. Передбачається, що в 2023 році на це буде витрачено 10 млн гривень (із розрахунку мобілізації 333 осіб), а в 2024 році -  50 млн гривень - (із розрахунку мобілізації 1,6 тис. осіб).

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!