Київ

Київська обласна рада створила заказник «Орхідейні луки»

660 0
На цій території росте рідкісна орхідея, яка занесена до Червоної книги України
пальчатокорінник м’ясочервоний

пальчатокорінник м’ясочервоний

Київська обласна рада створила ландшафтний заказник «Орхідейні луки» біля села Бишів під Фастовом. Про це повідомляє Київський еколого-культурний центр.

Під охорону взяті заплавні луки, де росте рідкісна орхідея, яка занесена до Червоної книги України — пальчатокорінник м’ясочервоний. Матеріали на створення заказника були розроблені КЕКЦ.

Нагадаємо, у березні Бишівська сільська рада, розташована у Фастівському районі, погодила створення ландшафтного заказника місцевого значення «Орхідейні луки» на території Бишівської громади. А також надала цій території площею 5,5 га статус природно-заповідного фонду.

Нагадаємо, апеляційний суд відхилив вимоги забудовника скасувати рішення Київради про створення заказника «Троєщинські луки».

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!