На Київщині відновлюють роботу уцілілі дитячі санаторії

1171 0
Санаторно-курортне лікування зможуть отримати дітки з розладами мовлення, а також психоневрологічними, кардіоревматологічними хворобами.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У День захисту дітей уцілілі київські дитячі санаторії відновлюють роботу. Про це повідомляє директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург. 

За її словами, через руйнацію сьогодні не зможуть приймати маленьких киян санаторії «Орлятко» у Ворзелі та санаторій «Лісний» в Ірпені.

«Російські агресори, знищуючи все на своєму шляху, не жаліли і медичні заклади. Через руйнацію сьогодні не зможуть приймати маленьких киян санаторії «Орлятко» у Ворзелі, санаторій «Лісний» в Ірпені. Проте ми зробили все необхідне, щоб із 1 червня вцілілі дитячі спеціалізовані заклади були готові надавати послуги з реабілітації за 5 профілями», – пояснює вона.

Читайте також: У Дії з'явиться послуга усиновлення

Під час перебування в санаторії діти будуть під цілодобовим наглядом лікарів, збалансовано харчуватися, отримуватимуть засоби гігієни. Окрім профільної реабілітації, психологічна, медична та педагогічні служби санаторіїв допоможуть маленьким киянам навчитися керувати емоціями у складні часи, вгамовувати душевний біль та знаходити в собі нові ресурси.

За словами Гінзбург, упродовж останніх трьох років у столиці вибудували досить розгалужену мережу профільних дитячих закладів, лікування та реабілітацію в яких до 24 лютого проводили за такими медичними профілями: психоневрологічний, кардіоревматологічний, гастроентерологічний, пульмонологічний, ортопедичний, онкологічний та ендокринологічний. У санаторіях створили умови для перебування дитини в разі необхідності (наприклад, для пацієнтів із ДЦП або аутизмом) у супроводі законного представника.

Нагадаємо, 1 червня в Києві відкрилась частина дитячих садочків. Йдеться про 34 комунальних заклади в різних районах міста. Підставою для прийняття дитини в садочок буде довідка від обох батьків про те, що вони працюють. Перелік адрес комунальних дитсадків, що відкриваються 1 червня, доступний за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!