Київ

Київські посадовці продали комунальні тенісні корти за ціною на 47 млн нижче за ринкову, — Прокуратура

654 0
Фахівці внесли у документи неправдиву інформацію про стан нерухомості, зменшивши загальну вартість об'єкта

Посадовців Департаменту комунальної власності Києва, директора приватного товариства та двох оцінників підозрюють у незаконній приватизації тенісних кортів. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Слідство встановило, що приватне товариство з кінця 2016 року у територіальної громади Києва орендувало комплекс тенісних кортів. Його загальна площа — 7354,1 кв. м. у Солом'янському районі столиці.

Прокурори з'ясували, що надалі у директора товариства виник умисел привласнити комплекс, незаконно приватизувавши його. Для цього підозрюваний залучив оцінників, які розробили відповідну документацію.

«Останні за його вказівкою навмисно внесли у документ неправдиву інформацію про стан нерухомості, кількість тенісних кортів, зменшивши загальну вартість об'єкта на 47 млн грн, в порівняні з реальною»,— йдеться у повідомленні.

Після цього нерухомість була відчужена за ціною, зазначеною оцінниками. Це стало можливим внаслідок недбалого ставлення до своїх службових обов'язків посадовцями Департаменту Київської міської державної адміністрації. Оскільки вони мають перевіряти звіти про оцінку майна та його інвентаризації, зазначили у Офісі генпрокурора.

Підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацію майна.

Нагадаємо, Фонд державного майна пропонує включити державну частку ТРЦ Ocean Plaza до переліку об'єктів великої приватизації. Її планують продати на відкритому аукціоні. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!