Київ

Київський дизайнер створив шрифт для назви станції метро «Площа Українських Героїв»

1100 0
Головним викликом для дизайнера було надати українського духу станції.
Фото: Богдан Гдаль

Фото: Богдан Гдаль

Дизайнер Богдан Гдаль розробив шрифт для назви станції київського метро «Площа Українських Героїв» (перейменована Площа Льва Толстого). Про це він розповів у публікації на власному сайті.

«Головним моїм викликом стало зробити так, щоб стиль архітектури станції, який зовсім не має нічого українського за духом, через дизайн літер та додаткових графічних акцентів отримав такий настрій», - розказав дизайнер.

За його словами, стандартний шрифт, який зустрічається на інших станціях на цій гілці метро, не підходить саме до архітектури станції «Площа Українських Героїв».

«Вона витончена зі своїми латунними ліхтарями і круглими мармуровими арками. І вимагає такої ж витонченості від стилю напису», - пояснив художник.

Український дух у самих літерах Гдаль вирішив передати через 2 складові: оригінальні історичні форми деяких літер, та стиль з початку 20 століття епохи Нарбута і Кричевського.

Дизайнер також додав до напису козацький хрест, який є на емблемах ЗСУ, МВС, СБУ, та інших силових структур.

Гдаль повідомив, що також працює над дизайном назви станції «Звіринецька».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!