Київ

Київський ТРЦ Ocean Plaza перейшов у власність держави

735 0
Торговельно-розважальний центр Ocean Plaza перейшов у власність держави, згідно з ухвалою суду. Однак це рішення ще може бути оскарженим.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Рішення Вищого антикорупційного суду про конфіскацію на користь держави двох третин ТРЦ Ocean Plaza, що належали російському олігарху, набуло чинності. Відповідну ухвалу оприлюднили в єдиному реєстрі судових рішень.

Наприкінці березня колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду відмовила у відкритті апеляційного провадження в цій справі. З того моменту рішення набрало законної сили. Апеляційну скаргу відхили з тої причини, що її подала компанія Jupiter Nine Trust Company Limited, яка не була стороною в адміністративній справі за позовом Міністерства юстиції України.

Відповідачами за позовом були російський олігарх Аркадій Ротенберг, його син Ігор Ротенберг та бізнес-партнери Олександр Скоробагатько та Олександр Пономаренко. Міністерство юстиції України просило застосувати санкцію у вигляді стягнення в дохід держави активів цих осіб та забрати:

  • 100% частки статутного капіталу ТОВ «Авангард-Віларті», зареєстровані на кіпрські Ocean Plaza Project (Cyprus) Limited Ethoder Investments Limited;
  • 66,65% частки статутного капіталу ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь».

 

Читайте також: Соратник Путіна з прибутків ТРЦ Ocean Plaza купив патронні заводи в рф – розслідування

ІС «Либідь» є безпосереднім власником Ocean Plaza і належить ТОВ «Авангард-Віларті». Ocean Plaza є одним із найбільших торговельно-розважальних центрів Києва та України. ТРЦ закрився напередодні повномасштабного вторгнення, а відновив свою роботу наприкінці листопада 2022 року.

За цей час 67% корпоративних прав ТОВ «ІС «Либідь», які належать російським власникам, передали під контроль Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА). Решта корпоративних прав ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь» належить українським власникам.

Прибутки ТРЦ Ocean Plaza, розташованого у Києві, через ланцюжок компаній раніше йшли в сім'ю російського олігарха Аркадія Ротенберга, повідомляв проєкт Trap Aggressor. Завдяки отриманим коштам, його син придбав у Росії два патронних заводи, які виготовляли озброєння для російського ВПК.

Нагадаємо, 20 березня вищий антикорупційний суд конфіскував на користь держави активи російського олігарха Аркадія Ротенберга, у власності якого знаходився ТРЦ Ocean Plaza.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!