Київ

«Київзеленбуд» оновлює сквер на Шулявській, тим часом поруч комунальники не можуть прибрати МАФи

921 0
Кіоски оформлені як капітальні споруди.
Фото: Київзеленбуд

Фото: Київзеленбуд

«Київзеленбуд» облаштовує простір біля метро Шулявська, роботи наближаються до завершення, водночас біля оновленої зеленої зони залишаються МАФи, які комунальники не можуть прибрати. Про це розказав генеральний директор «Київзеленбуду» Олексій Король.

«Капремонт ще триває, проте це місце вже кардинально відрізняється від того, що було буквально два місяці тому. Зараз працюємо над влаштуванням освітлення, підключенням поливу, досаджуємо деякі рослини. Концепція просторів біля станцій метро – це не лише доріжки, лави й урни, а й сучасне озеленення: звісно, головними елементами є дерева, але ми також робимо акценти на чагарниках та багаторічних рослинах», - зазначив Король.

Як повідомили у «Київзеленбуді», перед початком робіт була поведена санітарна обрізка, видалено сухі й аварійні гілки, збалансовано крону. На одному з дерев, яке має тріщину вздовж стовбура у місці розгалуження скелетних гілок, встановили каблінг. Для озеленення території обрали клени та кущі листяні й хвойні: різні сорти спіреї та ялівцю горизонтального, а також багаторічні тіньовитривалі рослини.

«Ми звикли, що простори біля станцій метро скоріше торговельні, ніж громадські і зачасту є хаотичними, ніж впорядкованими. Та ми це змінюємо – на місці «шанхаїв» з МАФами створюємо комфортні зелені зони», - наголосив Король.

Водночас, як звертає увагу, активіст Павло Постоєнко, біля нового скверу залишаються два МАФи, які за корупційно. схемою були оформлені як капітальні споруди.

У відповідь на коментар Постоєнка Король заявив, що на ці споруди оформлене право приватної власності.

«Але сподіваюся це питання буде вирішено», - зазначив він.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!