Київ

Киян закликають економити електроенергію, а для бізнесу і промисловості можливі відключення

458 0
Такі заходи змушені застосовувати по всіх регіонах через дефіцит в енергосистемі після атак РФ по енергооб'єктах
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

В Києві можуть почати відключати електроенергію для бізнесу і промисловості в період з 18:00 до 24:00, а побутових споживачів просять економити. Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

За даними КМВА, влада столиці шукає шляхи економії, щоб послабити вплив дефіциту електрики на життєдіяльність міста. Зокрема, вирішили мінімізувати вечірнє освітлення вулиць. Повністю вимикати всі ліхтарі не будуть, знизять лише яскравість освітлювальних приладів. У КМВА сподіваються, що це дозволить заощадити близько 20% електроенергії.

«Постачання електроенергії в квартири киян відбуватиметься без обмежень», — запевняє начальник КМВА Сергій Попко.

Водночас він закликає жителів столиці ощадливо користуватись електроприладами, особливо у години "пікових" навантажень: з 18:00 до 23:00.

«Не вмикайте всі потужні електроприлади одночасно, перенесіть прання на ніч, вимикайте світло в порожніх приміщеннях. Допомагайте своєю економією балансувати енергосистему! Так ви допоможете "Укренерго" уникнути потенційних крайніх заходів — застосування аварійних відключень для побутових споживачів по всій Україні», —закликав Попко.

Нагадаємо, у НЕК Укренерго попередили, що з 18:00 до 24:00 в Україні можуть застосувати аварійні відключення світла.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!