Київ

Киянам пропонують обрати назви для парку і скверу

425 0
Ці зелені зони раніше не мали назв
Крістерова гірка

Крістерова гірка

У додатку "Київ Цифровий" проходить голосування щодо назви столичних парку та сквера.

Пропонується парк біля кінотеатру Т.Г. Шевченка назвати «Гірка Крістера». Сам парк розташовано у місцевості «Крістерова гірка». Зазначається, що Крістери — родина підприємців-садівників, які у 19-20 століттях відігравали важливу роль у поширенні серед киян культурного садівництва за кращими європейськими зразками.

Також пропонується назвати сквер на вулиці Михайла Котельникова на честь Михайла Реуцького - Героя України, старшого сержанта ЗСУ, учасника Революції Гідності та російсько-української війни, який загинув під час бойових дій.

Голосування триває до 31 січня.

Нагадаємо, скверу в Печерському районі присвоєно ім'я Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла, який загинув  7 березня 2023 року в боях за Бахмут. Йдеться про зелену зону між вулицею Михайла Омеляновича-Павленка та Іподромним провулком. Також таке рішення підтримали кияни під час голосування у «Київ Цифровий»

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!