Київ

У Києві попрощалися з Дмитром Коцюбайлом «Да Вінчі»

1356 0
Країна прощається з Героєм України.

У Києві в Михайлівському соборі відспівали Героя України Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі».
 
Церемонію відвідав зокрема президент Зеленський та прем'єрка Фінляндії Санна Марін, яка зараз перебуває з візитом у Києві.
 
Глава держави передав матері загиблого військовослужбовця Оксані Коцюбайло відзнаку "Хрест бойових заслуг", якою її сина удостоєно посмертно за визначні особисті заслуги в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові та вірність військовій присязі.
 
Після цього траурний кортеж вирушив на Майдані Незалежності аби усі охочі могли вшанувати «Да Вінчі». На прощання прийшли тисячі людей, зокрема головнокомандувач ЗСУ Залужний, міністр оборони Резніков та очільник ГУР Буданов. 
 
 
На Майдані Незалежності труну Героя зустріли на колінах. 
 
27-річний Дмитро «Да Вінчі» Коцюбайло родом з села Задністрянське, що поблизу Бурштина. На фронт він пішов просто з Майдану у 18 років, кинувши навчання в художньому коледжі. У 21 рік став наймолодшим командиром 1-ї штурмової роти ДУК «Правий сектор».
 

У 2021 році президент Володимир Зеленський присвоїв Дмитру Коцюбайлу звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка». Прикарпатець став першим в історії незалежної України добровольцем, якому присвоїли звання Героя України.

 

«Да Вінчі» довший час був лідером підрозділу «Вовки Да Вінчі». Згодом – командиром батальйону у 67 бригаді ЗСУ.
 
Він загинув під Бахмутом 7 березня. Поховають Героя в Києві.
 
З 2017 року «Да Вінчі» перебував у стосунках із парамедикинею і депутаткою Київради від Голосу Аліною Михайловою. 
 
 
Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!