Київ

Кияни підписують петицію за ліквідацію цвинтаря домашніх тварин на станції «Київська Русанівка»

964 0
Цвинтар незаконний, оскільки нормативними документами не передбачено розміщення такого типу поховань в місті.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На сайті петиції Київради з’явилось звернення про ліквідацію кладовища домашніх тварин, що розташоване біля перону станції кільцевої електрички "Київська Русанівка". Про це йдеться у тексті петиції, зареєстрованій на сайті Київської міської ради.

«Згідно із висновком за номером 1095 Державної санітарно-епідеміологічної служби міста Києва за 2016 рік наявність кладовища тварин несе пряму загрозу життю та здоров'ю людей, оскільки продукти розпаду тіл тварин потрапляють у розташований поруч Русанівський канал, також біля кладовища знаходиться житловий комплекс»,— зазначив автор петиції Андрій Машков.

Аби дотриматися збереження прав власників померлих тварин потрібно забезпечити можливість перепоховання тварин у встановленому місці. Для цього автор петиції пропонує створити робочу групу з представників власників тварин, зоозахисних організацій та комунальних підприємств, до компетенції яких входить розв'язання питання.

Станом на ранок 8 квітня петиція зібрала 319 голосів. Аби її розглянула Київрада, загалом потрібно зібрати 6 тисяч підписів.

Нагадаємо, Київська студія архітектури Aranchii Architects пропонує перетворити територію вздовж вулиці Євгена Сверстюка на парк. Вони запропонували створити дитячу ігрову зону, амфітеатр, велодоріжку, зону сухих фонтанів, кафе та скейтпарк.

Крім того, їхня ідея полягає в перетворенні хаотичного поховання домашніх тварин на цифрове кладовище, де можна буде вшанувати свого улюбленця за допомогою додатку та активувати 3D-зображення. Кладовище складатиметься з кубів розмірами 20x20x20, які визначаються як капсули для поховання тварин.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!