Київ

Кияни просять перейменувати вулицю на честь азовця «Сухаря», який помер після повернення з полону

646 0
Боєць так і не зміг відновити здоров’я після тортур у російському полоні

Жителі Києва просять перейменувати вулицю Перемишльську на честь полеглого комбата «Азову», киянина Олега Мудрака «Сухаря». Відповідна петиція отримала необхідні для розгляду міською владою 6 тисяч підписів.

«У мирному житті Олег був прекрасним і турботливим сином, братом і надійним другом. Він мешкав на Виноградарі і вчився у спеціалізованій школі №193 в Подільському районі, крокуючи кожен день вулицею Перемишльською (в минулому Червонопільською). Олег був справжнім патріотом, який не лише словом, а й ділом доводив свою любов і відданість до України та українського народу», – йдеться у зверненні.

Мудрак воював з 2014 року, був командиром 1-го батальйону полку «Азов» та захисником Маріуполя.

Боєць брав участь у Широкинській операції, ротації "Азову" на Світлодарській дузі, боронив Маріуполь та "Азовсталь". Був фанатом київського "ЦСКА".

Мав звання майора, був досвідченим командиром і прикладом для особового складу. Отримав численні нагороди, зокрема, орден "Богдана Хмельницького" III ступеня, медаль "Захисника Вітчизни", "Захиснику Маріуполя" та інші.

Після надскладної оборони Маріуполя у травні 2022 року разом з іншими захисниками вийшов з території заводу "Азовсталь". У полоні пережив нелюдські тортури та російський теракт в Оленівці 28-29 липня. 

«Фото Сухаря з полону, схудлого та змарнілого, влітку 2022-го сколихнули соцмережі – кремезний воїн був зовсім не схожий на себе», – кажуть в Асоціації.

21 вересня 2022 року "Сухар" повернувся додому в рамках обміну, однак наслідки катувань далися взнаки. Олегу не вдалося відновити втрачене здоров’я – серце комбата зупинилось вранці 21 лютого 2023 року. Йому було 35 років.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!