Київ

Киянин після розлучення відсудив у дружини половину вартості її грудей

3144 0
За рішенням суду чоловік отримає 3000 євро.
Ілюстративне фото / з відкритих джерел

Ілюстративне фото / з відкритих джерел

Солом'янський районний суд міста Києва у справі про розлучення визнав молочні залози дружини спільним майном і задовольнив вимогу чоловіка про стягнення половину вартості цієї неподільної речі. Про це повідомили у спільноті Ради адвокатів України.

Було встановлено, що у 2016 році була проведена операція по ендопротезуванню молочних залоз, яка коштувала 172 тис. грн у перерахунку €6000.

Статтею 183 Цивільного кодексу України передбачено, що неподільною є річ, яку не можна поділити без втрати її цільового призначення. У статті 364 ЦК України також зазначено, що якщо виділ у натурі частки із спільного майна не допускається згідно із законом або є неможливим, співвласник, який бажає виділу, має право на одержання від інших співвласників грошової або іншої матеріальної компенсації вартості його частки.

Оскільки молочні залози жінки є неподільними, відповідно до рішення суду на неї витрачались кошти зі спільно сімейного бюджету. Відповідно до цього, чоловік має право отримати відшкодування половини вартості суми за операцію, тобто 93 974,10 грн (еквівалентно €3000).

Рішення Солом'янського районного суду

Нагадаємо, 9 травня львівський суд розглянув справу 18-річної дівчини, яка займалася сексом на зупинці громадського транспорту. Дівчина визнала свою провину у дрібному хуліганстві, водночас у мережі почалося обговорення щодо того, чому не притягнули до відповідальності хлопця. Згодом цього також знайшли пояснення. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!