Латвія передала Україні понад 250 автівок, які конфіскували у нетверезих водіїв

610 0
Загальна вартість транспортних засобів становить понад 903 тис. євро.
фото: ogo.ua

фото: ogo.ua

Латвія передала Україні 271 автомобіль, які конфіскували у п’яних водіїв. Про це повідомило Радіо.Свобода. 

Така можливість з’явилась завдяки закону, який прийняли у Латвії у листопаді минулого року. Вилучення можливе, якщо у водія виявлять більше 1,5 проміле алкоголю або сліди наркотиків у крові, а також якщо він відмовився від перевірки на наявність в організмі таких речовин. А вже в лютому 2023 року йряд країни ухвалив зміни до закону про підтримку України, згідно з якими стала можлива безоплатна передача конфіскованих авто. 

Читайте також: Новий закон про гуманітарку потрібний, але можуть бути зловживання з авто

Загальна вартість усіх переданих автівок становить понад 903 тис. євро. Наразі уряд Латвії готується до передачі ще 34 авто на суму 161 тис. євро.

Нагадаємо, що Німеччина надасть Україні ще один пакет військової допомоги на 1,3 мільярди гривень.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!