«Легких» хворих на COVID-19 більше не кластимуть в лікарні

3578 0
Українські фахівці тепер також будуть рекомендувати хворим низку препаратів, які використовуються у світі
Фото: ВВС

Фото: ВВС

Міністерство охорони здоров’я оновило стандарт надання медичної допомоги хворим на COVID-19 і тепер до лікарень доставлятимуть лише хворих у стані середньої важкості та важкому. Про це заявив сьогодні на брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, учора був оновлений стандарт надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу і він передбачає впровадження клінічного сортування.

Читайте також: Як у Львові змінюється кількість пацієнтів із підозрою на коронавірус. Онлайн-трансляція

«Госпіталізувати до лікарень повинні хворих середнього і тяжкого ступеня перебігу хвороби. Всі інші повинні лікуватися в амбулаторних умовах під наглядом і медико-санітарним спостереженням», – повідомив Ляшко.

Головний санітарний лікар України також зазначив, що українські фахівці тепер рекомендуватимуть хворим на COVID-19 низку препаратів, які використовуються у світі. Зокрема, у МОЗ створена експертна група з провідних професорів і клініцистів, які будуть вивчати всі передові засоби лікування і рекомендувати їх у випадках, коли варіантів для порятунку життя для хворого не буде.

«Наголошую, що специфічного лікування коронавірусної хвороби не існує, проводиться симптоматичне лікування. В той же час, у світі використовуються і досліджуються різні препарати для лікування коронавірусної хвороби», – додав він.

Нагадаємо, за даними ЦГЗ, станом на 10:00 29 березня в Україні 418 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Про це повідомляє пресслужба МОЗ. Із них 9 летальних, 5 пацієнтів одужало (4 дорослих, 1 дитина). За добу зафіксували 109 нових випадків.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!