Левандівське озеро, яке обміліло, наповнять водою

3525 0
Цього тижня планують закупити та встановити новий насос та провести гідрогеологічні вишукування, які покажуть причину обміління озера.
Фото: ЛКП «Зелений Львів»

Фото: ЛКП «Зелений Львів»

Левандівське озеро, в якому практично не залишилося води, планують наповнити. ЛКП «Зелений Львів» на свій баланс візьме свердловину, яка наповнює озеро, повідомляє комунальне підприємство.

Минулого тижня активісти мікрорайону провели акцію «Вода для Левандівського озера», виливши у водойму чисту воду, яку напередодні принесли у відрах, пляшках та інших ємкостях. Так вони хотіли привернути увагу до того, що озеро не наповнюють.

Читайте також: Вода в місті. Як річка Зубра впливає на львів'ян і як її врятувати

Аби вирішити питання обміління води, ЛКП замовило та виготовило паспорт свердловини, зареєстрували свердловину в Державній службі геології та надр, провели технічну інвентаризацію свердловини та виготовили експертно-грошову оцінку. Також вони підготували ухвалу на сесію Львівської міськради про передачу свердловини у власність територіальної громади Львова та передачу її на баланс ЛКП «Зелений Львів».

Як йдеться у повідомленні, на черзі – проведення державної реєстрації речових прав на свердловину, отримання технічних умов приєднання до електричних мереж та роботи з приєднання, отримання дозволу користування свердловиною.

Окрім того, до кінця тижня планують закупити та встановити новий насос для прокачування води. Водночас управління екології ЛМР замовило проведення гідрогеологічних вишукувань, які мають дати чітке розуміння причин обміління озера. Висновки повинні бути готові до кінця травня.

Читайте також: Біля Сихова на річці Зубра може з'явитись громадський простір і велопроменад

Нагадаємо, у Львові планують розробити робочий проєкт і розпочати роботи на Левандівському озері, а також відновити друге озеро у парку «Горіховий гай», а якщо відновити його не вдасться, то облаштувати майданчик для пікніків у чаші цього озера. Візуалізацію, як у Лвьові може змінитися Левандівське озеро, дивіться тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!