Лідери ЄС висловили співчуття у зв'язку з авіакатастрофою в Броварах

698 0
У ЄС зі скорботою згадують загиблих.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Вранці 18 січня гелікоптер ДСНС впав поблизу дитячого садка, внаслідок чого загинули діти та керівництво МВС. Свої співчуття українському народу вже висловили лідери ЄС.
 
Так, глава Євроради Шарль Мішель зазначив у Twitter, що міністр МВС Монастриський, який загинув у катастрофі, був великим другом ЄС:
 
«Ми разом з Україною у скорботі після трагічної аварії гелікоптера у Броварах. Висловлюємо наші найглибші співчуття сім'ям загиблих, президенту Зеленському та прем’єр-міністру Шмигалю і народу України», – зазначив він.
 
 
Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн теж висловила співчуття:
 
«Трагедія сталася в самому серці розтерзаної війною України. Висловлюю щирі співчуття родинам загиблих, Зеленському та всій країні у зв'язку з катастрофою гелікоптера під Броварами. Ми сумуємо разом з вами»,  написала вона.
 
 
Посол ЄС в Україні Матті Маасікас зазначив, що дізнався про смерть Монастирського та його заступника Єніна з жахом. Він назвав їх чудовими партнерами по співпраці та друзями.
 
Комісар ЄС із внутрішніх справ Ілва Йоганссон також висловила співчуття та назвала Монастирського справжнім українським героєм і другом, працювати з яким було честю.
 
 

Читайте також: Генпрокуратура розглядає всі можливі версії аварії гвинтокрила з керівництвом МВС

Нагадаємо, у Броварах біля дитячого садочка впав гвинтокрил ДСНС. На борту перебували міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Вони загинули. Всього наразі відомо про 18 загиблих. З них 9 перебували на борту гвинтокрила. Серед загиблих 3 дітей. Поранення отримали — 26 осіб з них 12 дітей.

Станіслав Нестеренко

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!