Лікарі ОХМАТДИТу у Львові рятують немовля з важким перебігом Covid-19

1453 0
У стаціонарі лікарні перебуває 16 хворих дітей, з яких у найважчому стані – новонароджена дитина, яка народилася вже з позитивним ПЛР від хворої на Covid-19 матері.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» перебуває немовля з Covid-19. Дитина народилася від мами, хворої на коронавірус. Нині стан маляти – важкий. Про це на брифінгу сьогодні, 20 квітня, повідомила керівниця лікарні Олександра Бурда.

Читайте також: Важкохворі діти у Львові опинилися у зоні ризику. Як допомогти?

«У стаціонарі лікарні перебуває 16 хворих дітей, з яких у найважчому стані – новонароджена дитина, яка народилася вже з позитивним ПЛР від хворої на Covid-19 матері. Стан дитини важкий, є підозра на синдром Кавасакі. Дитина зараз дообстежується і отримує комплексне лікування», – каже вона.

За словами Олексаднри Бурди, спрогнозувати надалі перебіг коронавірусу в новонародженого важко, оскільки бракує досвіду. Однак лікарі медзакладу постійно консультуються з фахівцями.

Як уточнила у коментарі Олександра Бурда, дівчинка є кисневозалежною, перебуває в реанімації.

«Ця дитина годується через зонд, має інфузійну терапію, вона в інкубаторі», – сказала Олександра Бурда.

Читайте також: У час карантину не залишайте дітей самих вдома і спілкуйтесь із ними. Сім порад психолога

Нагадаємо, що наприкінці минулого року у Львові виписали з лікарні одномісячну Даринка, донечку священника Петра Терлецького, яка народилася передчасно і мала позитивний ПЛР-тест.

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!