У Львові лікарку, через недбалість якої помер чоловік, звільнили від покарання

1573 0
З Другого ТМО стягнуть майже 4 млн грн компенсації.
Фото: Друге медоб

Фото: Друге медоб'єднання

Завідувачку отоларингологічного відділення КНП  «Львівське територіальне медичне обєднання «Клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги» Марту Соколовську визнали винною у неналежному виконанні професійних обов’язків медика, що призвели до смерті пацієнта. 

Джерело: ЄДРСР 

Попри вирок суду, жінці вдалось уникнути покарання через закінчення строку давності позову, адже інцидент трапився ще у 2017 році. 

Спочатку померлий був пацієнтом Марти Соколовської. Вона призначила йому операцію, де чоловіку мали виправити викривлену перегородку носа. Проте медикиня не провела діагностику, а тому не знала, що у нього було гостре запалення слизової оболонки приносових пазух. Воно і призвело до бактеріальної інфекції, яка стала причиною смерті. 

Через важкий стан його перевели у відділення анестезіології та інтенсивної терапії з діагнозом «Викривлення перегородки носа з порушенням дихання. Ниркова недостатність. Сепсис». Вже згодом він опинився у Львівській обласній клінічній лікарні, де чоловік і помер.  

Суд визнав Марту Соколовську винною за ч.1 ст.140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) ККУ. Окрім того, за окремим цивільним позовом, з Другого ТМО, яке є правонаступником Львівської першої міської клінічної лікарні імені Князя Лева, де і трапився інцидент, стягнули 3 млн 892 тис. грн. як відшкодування моральної та матеріальної шкоди. 

Нагадаємо, що нещодавно суд підтвердив вирок лікарю-анестезіологу Сергію Сисоєву, якого обвинувачували у неналежному виконанні професійних обов’язків, які призвели до смерті 18-річної пацієнтки після пластичної операції на носі. 

Володимир Федорович

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!