Лікарку на Львівщині спіймали на хабарі 1200 доларів

1727 0
Лікарка виготовляла документи ухилянтам.
Умовне фото

Умовне фото

На Львівщині правоохоронці затримали лікарку одного з медичних закладів Яворівського району за підозрою у виготовленні документів «липових» груп інвалідності. Про це повідомили у поліції Львівщини.

Лікарка отримала хабар в сумі 1200 доларів за сприяння у виготовленні медичної документації із внесеними неправдивими відомостями про встановлення групи інвалідності військовозобов’язаному мешканцю району.

Правоохоронці затримали її після одержання неправомірної вигоди. Під час санкціонованих обшуків у медзакладах, окрім самих грошей (неправомірної вигоди), виявили чорнові записи про встановлення громадянам груп інвалідності, інші речові докази, а також значні суми готівки в іноземній валюті.

Слідчі повідомили затриманій про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27 - ч.3 ст.368 (Пособництво у прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваній запобіжний захід – тримання під вартою із альтернативою внесення застави.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!