ЛОДА відкликала проєкт про реорганізацію дитячої лікарні «Охматдит»

2657 0
Спочатку це питання пропонують обговорити експертам.

Сьогодні, 10 жовтня, голова ЛОДА Маркіян Мальський повідомив, що проєкт рішення «Про удосконалення надання медичної допомоги дитячому населенню у Львівській області», в якому ідеться про приєднання дитячої лікарні «Охматдит» до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру, відкликали із Львівської облради.

Читайте також: Львівський Охматдит отримав сучасне обладнання вартістю 10 млн гривень

«Враховуючи суспільну важливість та невідповідність інформації щодо можливої ліквідації КЗ ЛОР «ОХМАТДИТ», відкликаю проєкт рішення «Про удосконалення надання медичної допомоги дитячому населенню у Львівській області». Закликаю експертне середовище до широкої дискусії з цього питання для вироблення спільної та чіткої позиції», – написав Маркіян Мальський на своїй фейсбук-сторінці.

Нагадаємо, 17 вересня керівниця Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак у відкритому інтерв’ю Tvoemisto.tv повідомила про плани об’єднати дві дитячі лікарні, а відповідний проєкт рішення вже подали на погодження у Львівську облраду.

 «Ми розуміємо, що колись створення двох дитячих лікарень було досить штучним рішенням, і ми в медичному середовищі давно говоримо, що треба об'єднати їх. Департамент вже подав відповідний проект про реорганізацію і об'єднання "Охматдиту" і Чорнобильської лікарні до Львівської обласної ради. Якщо ЛОР підтримає його, ми будемо обирати нового керівника. Також паралельно ми починаємо готувати проект будівництва нової сучасної дитячої лікарні, у яку, власне, переміститься уся ця структура. Ми хочемо створити єдиний потужний центр медицини дитинства», — говорила Ірина Микичак.

За словами Ірини Микичак, у новій лікарні має бути вся медицина дитинства — від діагностики й лікування до реабілітації.

Нагадаємо, що Мар'яна Возниця, яка очолювала «Охматдит», стала керівницею Західного департаменту НСЗУ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!