ЛОДА сформувала п’ять земельних ділянок для будівництва полігону з вивезення сміття

1599 0
Ділянки площею від 20 до 100 гектарів відповідають державним будівельним нормам та санітарним правилам.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Львівська обласна державна адміністрація запропонує міській раді п'ять різних ділянок для будівництва полігону твердих побутових відходів, тобто під вивезення сміття, повідомляє пресслужба ЛОДА.

Читайте також: Як відбувається рекультивація Грибовицького сміттєзвалища. Фото. Відео

Таке рішення прийняли сьогодні, 11 березня, під час спільної наради з представниками Львівської ОДА, Львівської міської ради та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

«Ми готові працювати спільно з містом для того, щоб вирішити проблему, яка стосується не лише Львова, але й області загалом. Зараз розглянули п’ять земельних ділянок, площею від 20 до 100 гектарів, які можемо надати міській владі. Після визначення конкретної ділянки, місто має звернутись з листом у районну адміністрацію, у підпорядкуванні якої буде обрана земельна ділянка, для дозволу на виготовлення детального плану території, опісля розробляється детальний план, проводяться громадські слухання і ми виділяємо ділянку або в оренду, або в постійне користування», – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Читайте також: У Львові реконструюють Грибовицьке сміттєзвалище

Упродовж тижня у Львівській ОДА мають напрацювати і надати міській владі дорожню карту відведення земельної ділянки, яка відповідатиме державним будівельним нормам та санітарним правилам, а також буде максимально віддалена від населених пунктів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!