Локдауну через новий спалах Covid-19 не буде, можливі обмеження в окремих областях

1500 0
На національному рівні не планують впроваджувати загальнонаціональний локдаун або якісь заходи з обмеження.
Фото: Alexander Aashiesh for unsplash

Фото: Alexander Aashiesh for unsplash

Загальнонаціональних локдаунів через новий спалах коронавірусу впроваджувати не планують, проте ті чи інші карантинні заходи або обмеження можуть застосовувати в окремих областях з огляду на безпекову й епідеміологічну ситуацію. Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, передає Укрінформ.

«За можливості МОЗ радить застосовувати ті чи інші профілактичні або протиепідемічні обмеження. На національному рівні не планують упроваджувати загальнонаціональний локдаун або якісь заходи з обмеження, але тим не менш на рівні областей залежно від безпекової, епідеміологічної ситуації можуть застосовувати ті чи інші профілактичні заходи з протидії коронавірусу. Відповідними рішеннями комісії ТЕБ та НС області можуть застосовувати масковий режим у місцях масового скупчення, в громадському транспорті, рекомендувати носити маски в закладах охорони здоров’я»,  сказав Кузін.

Читайте також: Де у Львові можна вакцинуватись від коронавірусу. Перелік локацій

За його словами, під час запровадження карантинних обмежень важливо зберігати баланс між безпековими питаннями та впливом цих заходів на зростання кількості випадків захворювання. Головний санлікар нагадав, що через оголошення в Україні воєнного стану протиепідемічні заходи в країні не скасували, а лише призупинили.

Нагадаємо, що в Україні дозволили робити друге бустерне щеплення проти коронавірусу усім повнолітнім охочим. Раніше бустерну дозу отримати вдруге могли лише українці, які входять до груп ризику.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!