Львівська облрада відмовилась передати будівлю інтернату Центру опіки сиріт УГКЦ

2377 2
Будівлю мають продати з аукціону під приватизацію.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Постійна комісія з питань комунального майна та приватизації Львівської обласної ради відмовилася скасовувати рішення про продаж на аукціоні будівлі колишнього інтернату на вул. Короленка, 7 та передати його для потреб «Центру опіки сиріт». Про це йдеться у відповіді на звернення Львівської міської ради, опублікуваному Zaxid.net.

Читайте також: Що буде в Будинку воїна у Львові

12 грудня міська рада звернулася до Львівської обласної ради з проханням надати приміщення на вулиці Короленка, 7 «Центру опіки сиріт» Львівської Архиєпархії УГКЦ, оскільки раніше отець Роман Прокопець, який ним опікується, зареєстрував відповідну петицію.

Фото Zaxid.net

У 2014 році навчання школи-інтертату перевели у сусіднє приміщення, відтоді ця будівля пустує. Того ж року за наказом управління майном спільної власності ЛОР його передали на баланс школи-гімназії І-ІІІ ступенів Блаженних Климентія та Андрея Шептицьких. Через рік школа-гімназія відмовилась від цього приміщення, адже його стан був не придатним для навчання. Тоді будівлю передали баланс КП ЛОР «Нерухомість і майно». 25 жовтня торік сесія ЛОР підтримала рішення продати нежитлові приміщення на вул. Короленка, 7 із аукціону, який призначили на січень.

Згідно з інформацією кадастрової карти, земельна ділянка площею 0,7 га, на якій розміщена будівля, призначена для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

Читайте також: Кошти, залишені у шопці на площі Ринок, передадуть на «Різдвяну школу» для дітей-сиріт

Додамо, що в «Центрі опіки сиріт» планували використовувати й самостійно відремонтувати не тільки приміщення колишньої школи-інтернату, а й прилеглий спортивний майданчик.


Читайте також:
11 Січня, 2019 20:31
Людмила Піде на приватизацію... і приватизує одна з "наближених" будівельних фірм, або Козловський чи Дубневичі - місце розташування чудове, своє замислять і побудують те, що приносить доходи, а сироти як були в "катакомбах" так і будуть. "Центр опіки сиріт" - самі хотіли відремонтувати будівлю і майданчик, чого це обласна рада не захотіла, хочуть нагріти і свої руки ?!
11 Січня, 2019 17:51
Ростислав Добре зробили, що відмовили. Нехай збудують сиротинець між вулицями Персенківкою і Хуторівкою на земельній ділянці, яку УКУ вициганило у ветеранів 80-ї ДШБ щоб збудувати там тенісні корти, спортивний комплекс і житлові приміщення, типу гуртожитку, для семінаристів, що за ДБН-ом заборонено. Якщо втиснуть туди сиротинець в своїх планах то не збідніють, а то куди не глянь всюди пхають захланну руку по земельні ділянки і будівлі в місті.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!