Що буде в Будинку воїна у Львові

3083 0
Приміщення, забране у Російського культурного центру, передадуть на баланс одного з комунальних підприємств Львівської облради.
фото: modernism.lviv-online.com

фото: modernism.lviv-online.com

У суботу, 13 жовтня, напередодні Дня захисника України, у Львові відкриють Будинок воїна, розташований на вул. Короленка, 1а у приміщенні, що раніше займав Російський культурний центр.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, Будинок воїна, площею понад 300 кв. м, залишиться в комунальній власності ЛОР. Його передадуть на баланс одного з двох обласних комунальних підприємств – або КП «Доля», або Львівському історичному музею.

«Спочатку ми думали передати приміщення якійсь одній громадській організації, пов’язаній з АТО. Але потім зібрались і вирішили, що тут не можна ділити. Ані у власність, ані в оренду ми його нікому не дамо», – каже Володимир Гірняк.

За його словами, усі громадські організації, пов’язані з АТО, зможуть проводити у Будинку воїна свої заходи. Частину приміщень використовуватимуть під мілітарну експозицію. Тут показуватимуть експонати з колекції зброї сотника Майдану та учасника АТО Володимира Правосудова. Що саме відбуватиметься у решті приміщень, вирішуватиме майбутній балансоутримувач.

«Рішення ще нема. Як на мене, сюди можна запрошувати учнів подивитись на експонати, поспілкуватись з кимось з Героїв України. Також тут можна провести певний захід, пом’янути загиблих», – додає Володимир Гірняк.

Нагадаємо, що у 2016-му році Львівська обласна рада вирішила виселити з комунальних приміщень на вул. Короленка, 1а Російський культурний центр. Це вдалось зробити лише навесні 2017 року – після низки судових розглядів з ініціативи Центру. Планувалось, що приміщення після ремонту через конкурс передадуть одній з організацій, пов’язаній з АТО, для ведення своєї діяльності.

З бюджету області у 2018-му році на ремонт будівлі теперішнього Будинку воїна виділили 6,6 млн грн. Тут замінили систему водопостачання, електрику, сантехніку, ізолювали фундаменти, утеплили фасад, відремонтували дах, влаштували сучасну вентиляцію, замінили вікна і двері, встановили пандуси, укріпили сходи.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!