лукашенко назвав події в Бучі «британською психологічною операцією»

2036 0
путін і лукашенко провели спільну пресконференцію після тригодинної зустрічі.
путін і лукашенко на спільному брифінгу

путін і лукашенко на спільному брифінгу

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко на спільній пресконференції з володимиром путіним 12 квітня заявив, що події в Бучі – це «британська психологічна операція».

«Якби Росія хоч трохи запізнилася з «воєнною операцією», то по російській території було б завдано нищівного удару по сусідніх областях. Те, що це можливо, ми сьогодні точно переконалися. Ми колись вирішили, що холодну війну закінчено. Захід так не думав. Вони нас тоді не знищили, вирішили спробувати тепер. Жодні санкції не зіб'ють росію та білорусь зі шляху», – заявив лукашенко.

Читайте також: Колишній радник путіна назвав, що могло б зупинити війну

Водночас путін заявив, що білоруський майданчик «підходить для подальших перемовин росії та України», а те, що відбувається в Україні, – трагедія, але жодного вибору росія не мала.

«Почати прямий діалог з українською стороною стало можливим завдяки особистим зусиллям президента Білорусі. Вважаємо, що білоруський майданчик цілком підходить для подальших контактів», – заявив путін.

Зазначимо, що лукашенко сьогодні відвідав разом з путіним російський космодром «Східний», де вони провели тригодинну зустріч, а потім вийшли до преси на тлі ракети «Союз-2.1Б», яка, ймовірно, має переконати росіян в тому, що у них все добре навіть під санкціями

 

Нагадаємо, що глава МЗС росії сергій лавров придумав нову мету «спецоперації» в Україні, що вона нібито повинна покінчити «з безоглядним курсом на повне домінування США». 

Читайте також: Колишній радник путіна назвав, що могло б зупинити війну

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!