Львів – серед найпрозоріших міст України

908 0
До п'ятірки увійшли два міста Львівщини: Львів та Дрогобич.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Щорічно Програма громадської організації Transparency International Ukraine проводить рейтингове дослідження прозорості міст України. Цьогоріч аналітики організації оцінили 80 найбільших міст України. Львів увійшов у п'ятірку найпрозоріших міст України.

До п'ятірки прозорих міст України, окрім Львова, увійшли також Дрогобич, Дніпро, Мукачево та Тернопіль.

За підсумком дослідження, 23 міста стали частково прозорими, а 52 міста – непрозорі.

Що таке прозорість міст?

Під прозорістю мається на увазі, що громадяни можуть мати доступ до інформації, розуміють процес ухвалення рішень, залучаються до створення та імплементації політик. З іншого боку, органи влади усвідомлюють важливість відкриття інформації та залучення громадськості й мають проактивну позицію в цьому процесі.

Рівень прозорості та підзвітності місцевої влади підвищується завдяки тому, що міські ради оприлюднюють інформацію у зрозумілому для громадян вигляді та надають інструменти реального впливу на рішення.

Зокрема, принцип прозорості реалізується не лише через активне висвітлення та надання пасивного доступу до інформації. Це відбувається також завдяки організації діяльності органів місцевого самоврядування через відкриті процедури (публічні засідання, відкритий розподіл місць у закладах дошкільної освіти тощо).

Нагадаємо, за 2022 рік Львів увійшов до трійки найпрозоріших міст. Також прозорими були Дніпро та Мукачево.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!