Львів через суд зобов'язав двох орендарів сплатити понад мільйон гривень боргу

705 0
Рішення на користь міської громади прийняли в апеляції, тож його вже не можливо оскаржити.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Юристи департаменту містобудування Львівської міської ради відсудили на користь громади понад 1 млн грн. Ці кошти заборгували два товариства за користування комунальною землею. Рішення на користь міської громади прийняли в апеляції, тож його вже не можливо оскаржити. Про це повідомили у департаменті містобудування Львівської міської ради.

Як йдеться у повідомленні, товариство з обмеженою відповідальністю «Євроготель» користується земельною ділянкою площею 762 кв. м на вул. Тершаковців, 6-а.

«Борг підприємця «виріс» ще до лютого 2020 року. Наші юристи неодноразово надсилали на адресу ТзОВ “Євроготель” претензії-нагадування щодо оплати боргу. Втім добровільно сплатити кошти там не захотіли. Тож довелось звернутись до суду. Тепер, за рішенням феміди, боржник має сплатити громаді 192 668 грн. До суми боргу тут уже додано інфляційні та 3% річних як штрафні санкції», – кажуть у департаменті містобудування.

Читайте також: За 100 млн гривень на Львівщині планують продати базу відпочинку у заповіднику

Двома земельними ділянками на вул. Єрошенка, 28 користується ТзОВ «Автотранс-Електрон», проте підприємство вже не один рік не платить місту за землю. На липень 2020 року заборгованість становила майже 550 тисяч грн.

«Добровільно сплатити заборгованість ТзОВ також не захотіло. Хоч мало час і можливість. Юристам департаменту містобудування знову довелося йти до суду. Щоправда, тепер підприємець поверне місту майже 870 тис. грн. Адже, крім власне суми боргу, боржникові нараховано також штрафні санкції», – пояснили в департаменті містобудування Львівської міськради.

Нагадаємо, управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міськради продало підвальне приміщення та перший поверх будинку за 7,1 млн гривень, що розташовані на вул. Шевченка, 4.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!