Львів і Варшаву планують з’єднати залізничним сполученням

1874 0
Орієнтовна вартість робіт становитиме 100 мільйонів гривень.
Фото ілюстративне/Unsplash

Фото ілюстративне/Unsplash

Львів та Варшаву хочуть з’єднати європейською залізничною колією. Орієнтовна вартість робіт становитиме 100 мільйонів гривень. Про це повідомив заступник голови ЛОДА Юрій Бучко у Фейсбук. 

«На сьогодні напрацьовуємо проект відновлення євроколії Держкордон-Рава-Руська. Технічне завдання проекту передбачає капітальний ремонт колії європейського зразка довжиною 8 кілометрів, а також ремонт залізничного вокзалу у Рава-Руській з можливістю проведення митного контролю», – зазначив він. 

Для розробки проектно-кошторисної документації хочуть залучити кошти місцевих бюджетів у сумі приблизно 4 млн гривень. Вже цього тижня планують підписати Меморандум, у якому мають задекларувати основні зобов’язання сторін.

Читайте також: Поїзд через Львів став лідером пасажирських перевезень в Україні 

Нагадаємо, що в Україні до 2025 року планують завершити євроінтеграцію української залізничної мережі. Відомо, що Міністерство інфраструктури у 2021 році планувало розпочати роботу над проектом побудови залізничної мережі європейського формату, щоб запустити новітні потяги, які можуть рухатися із швидкістю руху понад 250 км/год.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!