Жовта зона чи червона. Садовий пояснив, чому у Львові хочуть посилити карантин

3829 0
У Львові розглядають обмеження «червоної» зони, проте, за даними МОЗ, в області «жовта» зона.
Фото: Gabriella Clare Marino for unsplash

Фото: Gabriella Clare Marino for unsplash

Міський голова Львова Андрій Садовий напередодні, 4 жовтня, заявив, що Львів входить у «червону» епідеміологічну зону, проте, за показниками Міністерства охорони здоров’я, станом на 7 жовтня Львівська область перебуває у «жовтій» зоні карантину. 

«Ми червоної зони не уникнемо, ми вже у неї входимо. Думаю, за декілька днів питання стоятиме жорсткіше, бо є ріст захворюваності. За кількістю людей із позитивним ПЛР-результатом динаміка негативна, також є велике завантаження по лікарнях», – повідомляв Андрій Садовий.

Сьогодні, 7 жовтня, у коментарі Tvoemisto.tv міський голова пояснив, що Львів готується до посилення карантину через тривожну динаміку за кількістю госпіталізованих хворих із Covid-19.

«Формально ми ще не входимо в «червону» зону, але бачимо тенденцію, яка йде. Подивіться на кількість людей, які потрапляють у лікарні. Це тривожна динаміка, тому краще унеможливити велику кількість нових хворих, ніж героїчно їх лікувати»– зазначив він у коментарі Тvoemisto.tv.

Міський голова додав, що Львів завжди йде попереду, адже у місті, за його словами, добре аналізують, що відбувається навколо і приймають відповідні рішення.

Він каже, що зональність регіонів ухвалює уряд, але місто може ухвалювати самостійно рішення про посилення карантинних обмежень.

«Ми маємо право самі приймати певні обмеження, які частково є обмеженнями «червоної» зони, але саму зональність визначає уряд», – додав він.

Читайте також: Наступного тижня у Львові планують посилити карантинні заходи

Додамо, що згідно з даними МОЗ станом на сьогодні, 7 жовтня, Львівщина перебуває у жовтому рівні епіднебезпеки, оскільки протягом останніх трьох днів кількість виявлених нових випадків інфікування Covid-19 на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищила 75 (сьогодні – 350).

Коефіцієнт виявлення випадків інфікування Covid-19 станом на вчора, 6 жовтня, становить 17,9% (17,1% 5 жовтня та 16,9% 4 жовтня), а у випадку зростання його більше як на 20%, показник свідчив би про «червоний» рівень епіднебезпеки.

Крім того, за останню добу, 6 жовтня, на Львівщині кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 становить 1135 (1140 5 жовтня та 1110 4 жовтня), що не менше норми (норма – менше 300 на 100 тис. населення).

Рівень госпіталізацій на Львівщині станом на 6 жовтня не перевищує 60 на 100 тисяч населення (58,1 – 6 жовтня, 55,7 – 5 жовтня та 50,6 – 4 жовтня), а динаміка рівня госпіталізацій налічує 25,8% за 6 жовтня (24% - 5 жовтня та 18,7% 4 жовтня), що не перевищує показник «червоної» зони у розмірі 50%.

Завантаженість ліжок киснем на Львівщині становить 54,6% станом на 6 жовтня, 54,9% – 5 жовтня та 50,5% – 4 жовтня (для «червоної» зони – 65% і більше).

Читайте також: Охочих вакцинуватися меншає, а кількість хворих і померлих від Covid-19 збільшилася у 6 разів 

Зазначимо, що у Львові із 14 жовтня планують посилити карантинні обмеження. Зокрема, хочуть обмежити масові заходи, перевести навчальні заклади на дистанційний режим та припинити планові операції у лікарнях, які приймають хворих на коронавірусну інфекцію

Детальніше про те, яких обмежень чекати, якщо у Львові запровадять червону зону карантину, читайте у матеріалі.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!