Львів накрила сильна злива. Один з районів підтопило

7121 0
На вулиці Сахарова збирається вода через вузький колектор та неправильний ухил вулиці Вітовського.
Фото: Зручне місто

Фото: Зручне місто

Сьогодні, 19 червня, Львів накрила сильна злива. Зокрема, на вулиці Сахарова затопило дорогу.

У соцмережах поширюють фотографії, на яких видно, що перехрестя Горбачевського-Сахарова повністю залите водою.

Зазначимо, що при сильних зливах завжди підтоплює перехрестя Сахарова – Вітовського. Тут вода збирається через вузький колектор та неправильний ухил вулиці Вітовського. 

Каналізаційний колектор на вул. Сахарова має діаметр 2,4 м на 2,4 м. Це бетонний австрійський колектор, якому вже понад 100 років. У час відсутності злив він добре виконує свої функції – приймає стічні та дощові води. Однак, коли місто накриває сильний дощ та злива, і за 10-15 хвилин випадає мало не місячна норма, колектор стає непрохідний і не встигає увібрати всю воду.

Читайте також: Потоп на Сахарова. Що потрібно зробити, аби вулиця не плавала під час сильних дощів

Нагадаємо, що із кожною рясною зливою у Львові підтоплює десяток вулиць. Транспортну систему паралізує, інколи рятувальникам доводиться допомагати пішоходам чи водіям. У цей момент чиновники кажуть про «аномальні опади» і згадують про проблеми з каналізаційними мережами, які не справляються із тоннами води. Чому затополює львівські вулиці читайте тут

Фото: ГО «Зручне місто»

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!