Львів оголосив тендер на закупівлю 12-метрових автобусів

1988 0
В умовах тендеру йдеться про преференцію для місцевого виробника та про те, що ціна не є єдиним критерієм присудження.
Фото atp1

Фото atp1

Львівське комунальне АТП №1 оголосило тендер на закупівлю 12-метрових низькопідлогових автобусів за кошти Європейського інвестиційного банку. Банк планує виділити Львову понад 12 мільйонів євро кредиту на цю закупівлю. Про повідомили на сторінці АТП №1.

В умовах тендеру йдеться про закупівлю 12-метрових повнопідлогових міських автобусів із двигуном, що працює на 100% дизельному паливі. Загальна кількість пасажирів – не менше 100. Сидячих місць має бути не менше, ніж 30, а місця для інвалідних візків – принаймні одне.

Читайте також: Львів виділить ще майже мільйон на Центр пасажирів, який мали відкрити торік

У повідомленні йдеться, що «застосовуватиметься місцева преференція»

«Європейський інвестиційний банк погодив 15% преференцію для місцевого виробника, щоби наш місцевий виробник прийняв участь у закупівлі», – казав раніше у коментарі Тvoemisto.tv керівник департаменту міської мобільності і вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Також серед умов тендеру вказано, що ціна не є єдиним критерієм присудження, і всі критерії вказані лише в документації про закупівлю. Розкриють тендерні пропозиції у березні цього року.

Додамо, що загалом у Львові є 550 одиниць громадського транспорту – 40 % електротранспорту, а решта – автобуси.

Читайте також: Львів готується до тестування е-квитка. Що зміниться для пасажирів

Нагадаємо, весною у Львові скасували тендер на закупівлю 100 автобусів. У ньому перемагала білоруська компанія МАЗ. Однак міський голова Андрій Садовий заявив, що місто відмовляється від купівлі білоруських автобусів і звернеться до ЄІБ задля оголошення нового конкурсу. Основний мотив – Львів не фінансуватиме економіку країни дружньої з агресором. Також Львів звернувся до Кабміну з проханням ввести «запобіжники», які б захищали українських виробників.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!