Львів отримав 35 млн євро кредиту на сміттєпереробний комплекс

2323 0
10 млн євро від загальної суми надали як ґрант, які повертати не потрібно.
Ілюстративне зображення. Джерело: прес-служба ЛМР

Ілюстративне зображення. Джерело: прес-служба ЛМР

Міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку про надання кредиту на 35 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Читайте також: Яким буде сміттєпереробний комплекс у Львові. Візуалізація

Пакет фінансування передбачає 13-річний кредит на 20 млн євро під гарантію міста, ґрант на 10 млн євро від Східноєвропейського фонду енергоефективності та довкілля (E5P), який повертати не потрібно, та пільговий кредит в розмірі 5 млн євро від Фонду чистих технологій. Погашати кредит мають двадцятьма рівними піврічними платежами, після завершення трирічного пільгового періоду у 2021 році.

Читайте також: Хто проектуватиме сміттєпереробний комплекс у Львові

Нагадаємо, у квітні кредит ЄБРР погодили на засіданні сесії міської ради. Сміттєпереробний завод у Львові на вул. Пластовій, 13 може стати першим в Україні, який здійснюватиме глибинну переробку твердих відходів. Будівництвом займається ЛКП «Зелене місто».

Мешканці мікрорайону Знесіння виступають проти будівництва і вимагають звести сміттєпереробний завод поза межами міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!