Львів отримав статус молодіжної столиці Європи 2025 року

1157 0
Сьогодні у Тірані оголосили результати конкурсу.
Фото: Андрій Москаленко

Фото: Андрій Москаленко

Львів отримав статус молодіжної столиці Європи 2025 року. Заявку на участь місто подало ще до повномасштабної війни росії проти України. Сьогодні у Тірані оголосили результати конкурсу. 

Джерело: перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко

«Сьогодні в Тірані оголосили результати! Львів отримав статус молодіжної столиці Європи 2025 року І разом зі Львовом перемогли всі українські міста  від Львова до Маріуполя, від Херсона  до Києва. Адже це спільне заявка. Перемогла Україна. Ця перемога  шана всій українській молоді - всім тим, хто боронить Незалежність  захисникам, волонтерам, підприємцям, всім, хто наближає перемогу», – написав він.

Для довідки

Титул молодіжної столиці Європи визначають з 2009 року. Першим містом-переможцем став Роттердам. Молодіжна столиця Європи — це титул, який Європейський молодіжний форум присвоює європейському місту для розширення можливостей, активізації молоді та зміцнення європейської ідентичності через проєкти, зосереджені на культурному, соціальному, політичному та економічному житті молоді.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!