Львів почав підготовку до об'єднання громад у Львівську ОТГ

2423 0
Наразі розмістити офіси ЛМР на своїй території погодилися лише Зашків та Лисиничі.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

На територіях громад, які за рішенням Кабміну увійшли у Львівську ОТГ, мають розставити інформаційні центри із надання адміністративних послуг. Відповідне рішення виконавчий комітет ЛМР ухвалив сьогодні, 10 липня.

Читайте також: Кабмін створив Львівську ОТГ. Як це вплине на вибори та бюджет

Як розповів заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач, центри облаштовуватимуть у межах підготовки до Львівської ОТГ.

«Департамент агломерації спільно з Центром адміністративних послуг пропрацьовує варіанти поширення послуг ЛМР у навколишніх громадах через тимчасові споруди. Рішення враховує концепцію і напрацювання схеми розміщення споруд», – зазначив Любомир Зубач.

За його словами, наразі домовленість є з двома громадами – Зашкова та Лисинич. Такі пілотні проєкти у міськраді хочуть запустити до кінця року.

Міський голова Андрій Садовий зазначив, що до облаштування центрів можуть долучитися підприємці, які потім їх можуть використати у подальших цілях.

«Бажано зробити 18 таких центрів і поставити у кожному населеному пункті, які увійдуть у Львівську ОТГ. Щоб ці громади відчували підтримку і увагу, могли отримати послуги на місці – довідку чи іншу інформацію», – зазначив Андрій Садовий.

Читайте також: У Львівській міськраді створили департамент міської агломерації

Нагадаємо, що до Львівської ОТГ ввійшли Львівська, Брюховицька, Винниківська, Грибовицька, Грядівська, Дублянська, Зашківська, Лисиничівська, Малехівська, Рудненська та Рясне-Руська громади. 

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!