Уряд виділить Львову ділянку для сміттєпереробного заводу

3802 0
Сьогодні, 27-го січня, у місті відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вивезення ТПВ у Львові, за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. На ньому обговорювали передання місту ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу.
Фото ілюстративне: youtube.com

Фото ілюстративне: youtube.com

За словами мера Львова Андрія Садового, проблему з вивезенням сміття вирішить виділення земельної ділянки з усіма необхідними документами та підтримкою Міністерства екології.

«Я вітаю ініціативу обласної адміністрації стосовно ділянок, які передбачають розміщення сміттєпереробних комплексів з існуючими полігонами. Якщо б була можливість з цих трьох ділянок одну, а саме ділянку на території колишніх гірничо-хімічних підприємств – Яворівського ДГХП «Сірка», передати для міста Львова, я був би щиро вдячний»,– повідомив міський голова.

Володимир Гройсман, водночас, повідомив: «Нова ділянка буде виділена Львову для нового сміттєпереробного комплексу. Міська влада візьме зобов'язання створити полігон за 6 місяців». За його словами, для вирішення проблеми потрібен системний підхід, адже техногенна загроза у Львові виникла давно. «Коли я боровся з такою ж проблемою, у мене було фундаментальне правило – щоб людина вийшла вранці з під'їзду, а там було чисто», – зауважив Прем’єр-міністр.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!